20-årsjubileum for jobb nr 20 – et av Melkeveiens aller første oppdrag!

Etter at vi i 2001 vant Sosial- og helsedepartementets konkurranse om logosystem for den nyetablerte helseforetaksmodellen, har vi fulgt dette programmet tett gjennom politiske og formmessige diskusjoner, utvidelser, innstramminger, undergrupperinger og sammenslåinger, i over 20 år. Profilprogrammet er omfattende og komplekst, med en enkelhet som skal kunne forstås av alle ledd i brukergruppen, fra departement, via RHF, HF og ned på klinikk- og avdelingsnivå når man skal kommunisere eller markere avsender.

Symbolet er basert på korset, et utbredt internasjonalt symbol for helserelaterte virksomheter. Utover den grunnleggende korsformen er symbolet basert på idéen om navigasjon og styring. Navigasjonssystemet som ligger i korset gir markert mørk blå prikk for å signalisere aktuell region, eller gjennomført mørkeblått på nasjonalt nivå.

De fem elementene er likeverdig satt opp i forhold til den himmelretning/region de representerer. Prikkekorset taler for seg selv uten tekst.

Blåfargen ble valgt basert på briefingens ordlyd om at dette var et økonomisk og administrativt system, ikke direkte relatert til mennesker og helse. I ettertid har disse to blåfargene blitt førende for mye av den visuelle helsekommunikasjonen vi ser rundt oss.

Previous
Previous

Nytt singelcover for deLillos

Next
Next

FIHRM 2022 Conference